آنچه باید بدانید

taj
aparatinstagramtwiterfacebook
کتیبه ها

کتیبه ها

پیوند ناگسستنی کتیبه آجری با خط کوفی موضوعی است که برای مرمتگران و تاریخ دانان و محققین بناهای تاریخی بسیار واضح است. ولی شاید اکثر ایشان دلیل آن را همزمان بودن دوران استفاده ازاین خط با دوران شکوه نماهای آجری در معماری بدانند.

دوشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱
آجر نوشته ها

آجر نوشته ها

بنا بر نظر باستان شناسان،نخستین آجرهای شوش از آن دوره ی آغاز ایلامی هستند(حدود 3500 پ.م).
نگارش نخستین آجر نوشته ها از حدود 2250 پ.م آغاز میشود.
این نوشته ها تا حدود سال های 1300 پ.م به زبان سومری یا اکدی (اکدی کهن و بابلی کهن) هستند.

يكشنبه ۱۱ اردیبهشت ۱
آجر،نماد معماری اسلامی  و هویتی ماندگار از دوران سلجوقی

آجر،نماد معماری اسلامی و هویتی ماندگار از دوران سلجوقی

پیش از ظهور اسلام در ایران،معماری نشانه ای از اقتدار حاکمان و نمادی برای بازگوکردن تمایلات و آرمان های سلاطین و درباریان بود این درحالی است که ساخت سرپناه و ابنیه در طول تاریخ،بخشی از هویت هر تمدنی را به خود اختصاص داده وسهمی از پیشرفت جامعه را در اختیار داشته است.

پنجشنبه ۸ اردیبهشت ۱
آجرهای لعاب دار

آجرهای لعاب دار

دراین مطلب به خلاصه ای از نمونه های آجرهای لعاب دار در دوره ی هخامنشی و همچنین رنگ بندی و قدمت‌ آنها اشاره شده است.

سه شنبه ۶ اردیبهشت ۱
کاربرد آجر در ابنیه ی تاریخی خراسان

کاربرد آجر در ابنیه ی تاریخی خراسان

کهن ترین بناهای برجای مانده در خراسان بقایای معابد و بناهای است که از خشت و گل وسنگ و گچ یا ساروج ساخته شده اند.به استناد کاوش های باستان شناسی در نیشابور و قاین و بجنورد و توس و زوزن خواف مشخص شده است که از قرون اولیه ی اسلام آجر در ساخت بناهایی مثل مسجدها،حمام ها،کاخ ها و مدرسه ها کاربرد داشته است کهن ترین بناهای موجود در خراسان متعلق به دوران غزنویان است که در آنها علاوه بر این که دیوارهای اصلی با آجر ساخته شده اند تزئینات معماری و کتیبه ها نیز آجری هستند.

دوشنبه ۵ اردیبهشت ۱
انواع روش های آجر چینی

انواع روش های آجر چینی

به‌طور کلی آجر در دوره قبل از اسلام بیشتر جنبه استحکامی و کاربردی داشته‌است. بعد از اسلام ضمن دارا بودن جنبه استحکامی جنبه تزیینی نیز پیدا می‌کند. گستردگی استفاده از آجر در ایران در ناحیه‌هایی با شرایط طبیعی و آب و هوایی مختلف از بنا کاربردهای متفاوت با شیوه‌های مختلف به وجود آورد.

يكشنبه ۴ اردیبهشت ۱
جایگاه آجر در معماری مدرن

جایگاه آجر در معماری مدرن

به درستی مشخص نیس که آجر دقیقا از چه زمانی در معماری کاربرد پیدا کرده است، اما مطمئنا قدمت این متریال در معماری ایران خیلی زیاد است. آجر به همـان اندازه که عمر دارد، همچنان زیبا و جذاب است. شاید هیچ یک از متریال های صنعتی و مدرنی که امروزه به عرصه معماری و طراحی داخلی پای گذاشته اند، نتوانند به اندازه آجر حس خوب حضور در یم فضا را به وجود آورند. مسلما چیزی در روح این متریال وجود دارد که آنرا متمایز میکند. چیزی که متریال های صنعتی با رنگ و لعاب آن چنانی خود ندارند.
آجر در معماری با وجود اصالت و قدمت بی نظیری که دارد، شاید آن طور که باید شناخته نشده باشد، چرا که اگر این طور بود شاهد کاربرد وسیع تری از آن بودیم. البته این روزها ساختمان های مدرن و فوق العاده ای با استفاده از این متریال ساخته میشوند که همه هم زیر نظر معماران برتر طراحی و اجرا میشوند. اگر شما هم آجر و کاربردهای متنوع آن را بهتر بشناسید، جذابیت های آنرا کشف خواهید کرد. در این مطلب، چند نمونه از ایده های قابل اجرا با آجر را ارائه خواهیم داد که این متریال را از منظر کاربر به شما معرفی خواهیم کرد.

يكشنبه ۸ اسفند ۰
هنر آجرکاری تزیینی (بخش آخر)

هنر آجرکاری تزیینی (بخش آخر)

از دیگر بناهایی که با این ویژگی تزئین شده اند میتوان به شبستان های گنبد زواره و اردستان، شاهکار مسجد جامع اصفهان و بنای شکوهمند رباط شرف، اشاره نمود در میان این بناها، مسجد جورجیر اصفهان، حکایت از یک نوع تزئین بسیار پرکار دارد، که با آجر و گچ همراه است و نظرها را به سوی خود جلب میکند.
به کار بردن تزئینات زیبای آجرکاری بر روی گنبد از دیگر تحول های آجرکاری در دوره ی سلجوقی است، که به طور فراوان میتوان دید. گنبد مسجد گلپایگان و مسجد زواره دارای تزئینات برجسته کاری با آجر است که این تحول را نشان میدهد. علاوه بر نقوش مختلف و متنوع هندسی، ایجاد کتیبه های آجری نیز از مشخصات تزئینی بناهای دوره سلجوقی است که به طور چشمگیر در انواع خط، فراهم شده است.

چهارشنبه ۴ اسفند ۰
تحول در طرح و نقوش هنر آجرکاری اسلامی (بخش چهارم)

تحول در طرح و نقوش هنر آجرکاری اسلامی (بخش چهارم)

از خصوصیات و ویژگی آجرکاری که بگذریم، به نقوش آجر در بناهای قرون سوم تا پنجم هجری میرسیم، که نگاره های گوناگون را بر جدار خارجی بنا ایجاد کرده اند.
نقش های مقدماتی عبارتند از مربع، مثلث، دایره، کنگره، گل و بوته، مشبک و غیره و همچنین برخی از اقسام نوارکشی پیش ساخته و کار گذاشته شده نیز به چشم میخورد. دیوارهای خارجی در بناهای قرن چهارم هجری، با این اشکال آجری و طرح های زیبا، چنان تزئین شده، که از دور مانند سبد بافته شده، به نظر میرسد.
آرامگاه سامانی با این طرح و نقوش آجری ساخته و تزئین شده، البته اگرچه نقوش تزئینی، متنوع بوده، اما پیوستگی و انسجام قابل تحسینی را ایجاد نموده است. از این نوع تزئین، بعدها غزنویان و سلجوقیان به فراوانی بهره گرفتند و در سر تا سر ایران توسعه دادند. هنر تزئینی آجرکاری در این ابنیه، به صورت یک رشته قاب بندی های تزئینی بوده، بعد ها آرامگاه در مرور به سال 531 هجری نیز از چنین تزئینات آجرکاری استفاده شده است.
این نوع تزئین محدود به بناهای مذهبی نبوده، مناره ها و برج های ساخته شده در گوشه و کنار ایران را نیز شامل میگردد

سه شنبه ۳ اسفند ۰
آجرکاری اسلامی و نمونه های آن (بخش سوم)

آجرکاری اسلامی و نمونه های آن (بخش سوم)

بهترین نمونه کاربرد آجرکاری را در مقبره های چهل دختران وو برج مقبره گنبد سرخ، که شاید بهترین آجرکاری در ایران و دنیا باشد میتوان دید. کاربرد آجرکاری، گذشته از "مصالح" این بناها، در "تزئین" و ظرافت بخشی بر‌ آنها نیز مورد توجه بوده و از آجر برای ساختن و تزئین ستون، طاق نما و گنبد به شکل های مختلف هندسی و خوشنویسی استفاده نمودند.
کاربردد آجرکاری به بناهای مذهبی، چون مسجد، مقبره و یا بناهای یادبودی مانند برج و مناره ختم نمیشود، از آجرکاری در مصالح و تزئین بناهای غیر مذهبی چون مدارس، کااخ ها و کاروانسراها نیز استفاده شده است. این بناها بیشتر مربوط به دوره سلجوقیان است. از آن میان به مدرسه خارگرد و رباط شرف که در مقابل عوامل طبیعی باقی مانده، میتوان دید.

دوشنبه ۲ اسفند ۰
اسلام و معماری (بخش دوم)

اسلام و معماری (بخش دوم)

پوشش بنا در معماری مسئله مهمی بود که معماران را به خود مشغول داشته، به خصوص ایرانیان که دارای ذوق هنری فراوان هستند. تزئینات به کار رفته بر روی بناهای جدید، چون مسجد که بناهای ضروری اسلام است و دیگر بناها مانندد کاخ ها، مدارس، مقابر و کاروانسراها جلوه ای خاص و متفاوت تر یافت. در واقع تزئین بناهای ایرانی با توجه به شرایط سیاسی، اقتصادی و فرهنگی متفاوت است و سییر تحولی را پشت سر گذاشته است. تفاوت های موجود در تزئینات را در سیر تحول هنرهای تزئینی میتوان دید، چنان که سادگی تزئین بناهای قرون اولیه تا پیچیدگی تزئینی بناهای سلجوقی، حکایت از آن دارد، در اینجا تزئین پوشاننده حقیقت برای زیبایی نیست، بلکه تزئین هماهنگ سازی مصالح با فرم کلی و ایجاد طراوت و درخشش در بنا است. در این تحول مسائل مختلف سیاسی، اقتصادی و مذهبی بی تاثیر نبوده، چنان که معماران ایرانی هنر خود را در قالب معماری اسلامی به کار برده اند و سپس در سیر تحول آن، حکومت های ایرانی نیز تاثیرات فراوانی را برجای گذاشتند. در این پژوهش سعی شده به یکی از مهم ترین و برجسته ترین هنرهای تزئینی معماری ایران در قرون 4 تا 6 هجری یعنی آجرکاری پرداخته شود و سیر تحول آن را با توجه به موقعیت های حاکم بر جامعه از نظر نقش، طرح و سبک مورد بررسی قرار گیرد.

يكشنبه ۱ اسفند ۰
نقش آجر در معماری اسلامی (بخش اول)

نقش آجر در معماری اسلامی (بخش اول)

آجر کاری به عنوان یک هنر تزئینی در معماری ایران، جایگاه ویژه ای دارد و در بناهای معماری در شهرهای ایران اسلامی قابل مشاهده است. در این مقاله از سایت آذرشین به بررسی جایگاه و کاربرد هنر آجرکاری در معماری ایران از قرن 4 تا 6 هجری پرداخته است. دوره ای که به عصر طلایی و ابداع اولین مکتب هنری ایران دوره اسلامی معرفی میگردد. بررسی کاربرد هنر آجرکاری در معماری ایران، بیان ادوار تاریخی هنر آجرکاری و مقایسه آنها، نقوش و سبک آجرکاری و کاربرد آن در بناهای مذعبی و غیر مذهبی مورد توجه بوده است. جایگاه هنر آجر کاری در معماری ایران، موجب تحول این هنر در قالب طرح ها، نقوش و سبک های متعدد گردیده  است. این مسئله گذشته از استعداد و ذوق هنرمندان، در توجه به دین و نیز حکومت و سیاست تاثیر داشته است. وجود ابنیه های فراوان با کاربرد هنر آجرکاری موجب رونق و شکوفایی شهرهای ایران نیز گردیده است.
رونق هنر آجرکاری ایران در قرن 4 تا 6 هجری بسیار عمیق بوده و در دوره های بعد نیز تاثیر بسزایی داشته است. روش این مقاله به صورت تاریخیف بر اساس توصیف و تحلیلی موارد است

شنبه ۳۰ بهمن ۰
ویژگی ها و مزایای آجر هلندی چیست ؟

ویژگی ها و مزایای آجر هلندی چیست ؟

کشور هلند از دیرباز با گل های لاله ی زیبایش مشهور بوده است ولی اگر در صنعت معماری، طراحی ساختمان، نمای ساختمان و مصالح مربوطه، فعالیت داشته باشید احتمالا نام آجر هلندی را نیز شنیده اید.
آیا میدانید تفاوت آجر هلندی با آجر نسوز، آجر نما و آجر قزاقی در چیست ؟
یا چه وقت بهتر است از این آجر استفاده کنیم ؟
یا حتی مزایای آجرهای هلندی چیست ؟
در این مقاله از سایت " آجر نما نسوز آذرشین " به این متریال ارزشمند نگاهی خواهیم انداخت و به سوالات شما پاسخ خواهیم داد.

شنبه ۹ بهمن ۰
چگونه کیفیت آجر نما را تست کنیم؟

چگونه کیفیت آجر نما را تست کنیم؟

انواع آجر نما بخاطر وجود خاک نسوز در ترکیبات خود تا 1200 الی 1400 درجه در برابر حرارت آتش مقاوم هستند و همین امر موجب نسوز بودن آن شده است.آجر نما نسوز با کیفیت و اصل، در آتش نمی‌سوزد و ذوب نمیشود، همچنین تغییر شکل و فرم نمی‌دهند. (تا 1400 درجه سانتی گراد تحمل حرارت را دارند)به یک آجر نما ضربه بزنید تا بشکند، سپس داخل آن را مشاهده کنید، رنگ داخل آجر نسوز نباید با بیرون آن متفاوت باشد. آجری که رنگ داخل و بیرون یکدستی دارد، یک آجر نمای با کیفیت محسوب میشود.در کل با یک نگاه کلی به سطح آجر، باید رنگ آجرها یکنواخت باشد و هیچگونه زائده ای بر روی آن مشاهده نشود.

چهارشنبه ۶ بهمن ۰
هر آنچه قبل از خرید آجر نما باید بدانید

هر آنچه قبل از خرید آجر نما باید بدانید

مسلما اگر به دنبال قیمت بهتر و به صرفه تری هستید خرید آجر نسوز از شرکت تولید کننده توصیه میشود. فقط باید دقت داشته داشته باشید که به جای خرید از مغازه ها، فروشگاه یا نمایندگی های فروش بهتر است بطور مستقیم از کارخانه تولید کننده این محصول را تهیه کنید.
خاطر نشان میکنیم که شرکت آجر نما نسوز آذرشین یکی از بهترین تولید کننده آجر نسوز در زمینه تولید انواع آجر نما و صادرات آجر نما به کشورهای همسایه شناخته شده است.

شنبه ۲ بهمن ۰
قبل از خرید آجر نما باید به چه نکاتی توجه کنیم ؟

قبل از خرید آجر نما باید به چه نکاتی توجه کنیم ؟

برای کسانی که نسبت به مفید بودن آجر نما نسوز ساختمان تردید دارند، دانستن مزایا آجر نسوز و آگاهی از معایب خرید آجر نما اهمیت دارد.
با این مقاله همراه باشید تا با نکات فنی مزایا و معایب آجر نسوز آشنا شوید.
نکات مهم خرید آجر نما نسوز ساختمان و روش های تست کیفیت آجر که باید پیش از خریداری آجر نما آنها را بدانید.
سایز های آجر نسوز اندازه مشخص و استانداری ندارد و همچنین در کارخانه های مختلف اندازه ی آجر ها متفاوت است. اما قالبا سایز پلاک 5/2*31*7 بیشتر مورد استفاده عموم قرار میگیرد. سایز های آجر از 10*10 گرفته تا شیل های یک متری بسته به تقاضای مشتری تنوع بالایی دارد.

پنجشنبه ۳۰ دی ۰
استفاده از آجر در کلیسا وانک

استفاده از آجر در کلیسا وانک

یکی از آثار هنری در زمان های گذشته که با استفاده از آجر طراحی و ساخته شده است، " کلیسا وانک " در محله جلفا شهر اصفهان است.
کلیسای وانک مانند نگینی درخشان در مرکز شهر اصفهان است. معماری ساده و زیبا، نقاشی های منحصر بفرد و قدمت کلیسا، این اثر تاریخی را از سایر کلیساهای ایران متمایز میکند. در طول سالیان دراز، کلیسای وانک سیر تکاملی داشته است و اضافه شدن بخش های مختلف به محوطه و ساختمان کلیسا، بر اهمیت آن افزوده است.
کلیسای وانک یا کلیسای نجات دهنده مقدس نام کلیسایی است در محله جلفا (اصفهان)، که از نام کلیسای " سورپ آمنا پرکیچ وانک جوخا " در نخجوان گرفته شده است.
این کلیسا از کلیساهای تاریخی ارمنی های اصفهان است که در زمان شاه عباس دوم ساخته شده است. وانک در زبان ارمنی به معنی صومه است

پنجشنبه ۲۳ دی ۰
استفاده از آجر در زمان های گذشته

استفاده از آجر در زمان های گذشته

علاوه بر مقاومت آجر، ویژگی های اقلیمی آن نیز، نقش موثری در استفاده از آن به عنوان سنگ فرش و پلکان شده است. همچنین استفاده از آجرهای رنگی، در ترکیبی زیبا، نشان دهنده توانایی هنری معماری آن زمان بوده و بخشی از هویت معماری ایران به شمار می‌آید.

لازم به ذکر است که امروزه با تاسیس کارخانه های متعدد تولید آجر با کیفیت از جمله "مجموعه آذرشین"، در سرتاسر جهان آجر به عنوان یکی از مصالح ساختمانی با پیشرفت صنعتی رو به رو شده است.
آجر نسوز در طیف رنگ هایی مختلف از جمله زرد، قرمز، گلبهی، قهوه ای و آجر نمای نقش برجسته مانند رستیک و خشت دستی که در مقالات قبل به آنان اشاره شده است، از جمله این آجرها هستند که در ساختمان سازی مورد استفاده قرار میگیرند. با توجه به سرشماری های اخیر، 40 الی 60 درصد از واحدهای مسکونی در اکثر نقاط کشور از آجر ساخته شده است.

دوشنبه ۲۰ دی ۰
دوران استفاده از آجر به چند قسمت تقسیم میشود؟

دوران استفاده از آجر به چند قسمت تقسیم میشود؟

کاربرد آجر در صنعت ساخت و ساز، از آسیای غربی آغاز و به سوی غرب مصر، روم، شرق هندوستان و چین گسترش یافت؛ همچنین در قرن چهارم استفاده از آجر در اروپا نیز رواج نیز رواج پیدا کرد (پس از مدتی  استفاده از آجر در کشورهای اروپایی از رونق افتاد، اما در قرن 12 رواج مجدد یافته و از ابتدا از ایتالیا شروع شده است).
ایرانیان از دیرباز با آجر آشنایی داشته و از آن در قسمت های مختلف ساختمان، اسکلت، قوس ها، پوشش سقف ها، نماسازی و پوشش کف استفاده میکردند.

يكشنبه ۱۹ دی ۰
تاریخچه آجر کاری از چه زمانی است؟

تاریخچه آجر کاری از چه زمانی است؟

آجر، که حداقل 6000 سال پیش در خورشید خشک شد، که به شکل بلوک مستطیلی که از مخلوط رس یا شیل ساخته شده و در یک حفره یا کوره استفاده میشد.
امروزه اندازه آجر از کشور به کشور تغییر میکند و در صنعت ساخت آجر هر کشور، طیف وسیعی از اندازه ها را تولید میکند. اکثر آجرها برای اهداف ساخت و ساز دارای ابعاد حدود 31*7 هستند.
آجر خاکی، خشک شده در خورشید، یکی از اولین مصالح ساختمانی بوده که در گذشته استفاده میشود. تصور میشه ایده ساخت آجر زمانی که در رودخانه های نیل، فرات پس از سیل، گل یا سیل تجمع یافته و شکل گرفته که به شکل های خاصی در ساختمان ها و بناها برای حفاظت از بنا در مقابل آب و هوا استفاده میشد. در شهر باستانی "اور" از نمونه های اول آجر کاری در بین النهرین (عراق امروزی) موجود است که اولین قوس واقعی آجری حدود 4000 سال قبل از میلاد ساخته شده است.

شنبه ۱۸ دی ۰
menusearch
azarshinbrick.com
با ما در تماس باشید
در کمترین زمان پاسخگوی شما هستیم