آجرکاری و تزئینات آجری دوره ی آل بویه

taj
aparatinstagramtwiterfacebook
۱۴۰۱/۲/۱۹ دوشنبه
(2)
(0)

آجرکاری و تزئینات آجری دوره ی آل بویه

آجرکاری و تزئینات آجری دوره ی آل بویه
به تدریج از آن در تزئین بنا نیز استفاده شد.درایران به دلیل وجود فراوان خاک رس و سهولت در ساخت آن بیشتر بناها با آجر ساخته میشد.
آجر به دلیل قابلیت اجرای بالا و به کارگیری وسیع آن در بخش مختلف بنا (پی سازی،سازه،نما) بالاترین نقش را در تکامل واقعی خود ایفا نمود.
در دوره ی اسلامی نیز بیشتر و بیشتر به کار رفت که از آن هم به عنوان مصالح اصلی و هم تزئین استفاده شد.
در دوره ی آل بویه استفاده از آجر در ساخت و همچنین در تزئین بنا رایج شد و در دوره ی سلجوقی به اوج خود رسید و با آن نقوش هندسی متنوعی را ایجاد کردند. در بیشتر بناها به خصوص در مساجد و مقابر از تزئینات آجری استفاده شد.
رفته رفته با عناصر دیگر مانند گچ و کاشی تلفیق شد و بخش اعظم تزئینات را در بر گرفت.
تکنیک بکاررفته در این تزئینات چیست؟
در دوره ی آل بویه و آل زیار ابعاد آجر به کوچکترین اندازه خود میرسد یعنی 3*17*17، 3*12*16، 3*10*15، در دوره ی آل بویه بخش اعظم تزئینات سطوح بیرون و درون بنا با آجر صورت میگرفت، که این تزئینات پر و همه ی سطوح دیوار را در بر میگرفت.
تزئینات آجری دراین دوره سبب شکل گیری تکنیک ها و تحولات مختلف شد. که به مرور باعث ایجاد انواع جدید تزئینات آجری، چه از لحاظ نقش، کارکرد و نحوه ی اجرا و تکوین‌ آنها در دوره ی بعد در معماری اسلامی شد.
در این پژوهش از طریق مطالعات کتابخانه ای و مطالعات میدانی و با روش توصیفی _ تحلیلی به تزئینات آجرکاری دوره ی آل بویه با بررسی سه مسجد،جامع اصفهان ، جامع نایین و سر در مسجد جورجیر اصفهان با هدف تزئینات آجری، انواع چیدمان و مقایسه ی‌ آنها میپردازیم.
 
 
 
 
 
برگرفته از نوشته صبا نادرپور
instagramaparattwiter
نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر
menusearch
azarshinbrick.com
با ما در تماس باشید
در کمترین زمان پاسخگوی شما هستیم