ملات ها از جمله چسب های ساختمانی است که موجب چسباندن قطعات مصالح به یکدیگر میگردد و یا به عبارت دیگر دو قطعه از مصالح ساختمانی را به خود میچسبانند.
البته باید توجه کرد که به جز ملات ها چسب های دیگری نیز در ساختمان به کار میرود مانند چسب سنگ و یا چسب های رزینی که به آنها ملات گفته نمیشود.
ملات ها از دو قسمت اصلی تشکیل میشوند:
1. چسب که دارای حجم کمی است
۲. جسم پر کننده که تقریبا در حدود ۸۰٪ حجم ملات را تشکیل میدهد، به عنوان مثال در ملات ماسه سیمان، سیمان به عنوان چسب و ماسه به عنوان جسم پر کننده نام برده میشود.
ملاتها عمدتا به دو قسمت ملات های زودگیر که ماده چسبنده در این ملات ها گچ است و ملات های دیر گیر که شامل سایر ملات ها هستند تقسیم میشوند.
- ملات های زودگیر - این ملات ها بسیار زودگیر بوده به طوری که پس از ۳ الي ۴ دقیقه بعد از آنکه با آب مخلوط شدند شروع به سخت شدن نموده و بعد از ۱۰ الی ۱۵ دقیقه عمل سخت شدن به پایان میرسد. محل مصرف این ملات ها بیشتر در تیغه های ۵ سانتی متری است و یا برای نصب موقت قطعات به یکدیگر و یا به دیوار است.
از انواع ملات های زودگیر میتوان ملات گچ، ملات خاک و گچ را نام برد.
۲-۱۰- ملات های دیرگیر این ملات ها اغلب در مجاورت هوا و گاهی نیز در زیر آب سخت میشوند. زمان سخت شدن این ملات ها اغلب از ۲ ساعت شروع شده و تا ۴۸ ساعت تقریبا به سختی خود میرسند.
تولید نسوز و مواد دیرگداز از ظهور تولید سفال و فلز در پهنه ایران باستان شروع شده و به شکل امروزی آن در کشور با احداث کارخانه نسوز امین آباد در سال ۱۳۱۸، وارد مرحله جدیدی شد. این صنعت با رشد مصرف نسوز در صنعت سیمان و نیروگاه های برق به سرعت گسترش یافت و نقطه عطف افزایش تولید و تحول تکنولوژی در آن در سال ۱۳۵۲، با احداث کارخانه نسوز ذوب آهن با ظرفیت حدود ۲۵ هزار تن همراه با تولید فولاد در کشور آغاز گردید که این روند کماکان تا به امروز با ورود به عرصه تولید فلزات رنگین، صنعت شیشه و سرامیک و نفت و گاز و پتروشیمی ادامه دارد. نسوزها یا مواد دیرگداز به کلیه موادی اطلاق میشود که در درجه حرارت بالا خواص
فیزیکی و شیمیائی آن تغییر نمیکند و به خصوص در مقابل فشار، سایش و شوک حرارتی و خوردگی شیمیایی از خود مقاومت لازم را نشان میدهند. چنین موادی در طیف گسترده از صنایع کاربرد دارند و به عنوان کالای استراتژیک تلقی میشوند.
در کوره های فلز گدازی، سیمان پزی، سرامیک پزی و ذوب شیشه و مانند آن؛ از آن جایی که بدنه کوره در دمای بیش از ۵۰۰ تا ۶۰۰ درجه تغییر حالت داده و در دمای ۱۰۰۰ درجه به حد خمیری میرسد، نیاز به مواد نسوزی داریم که دست کم حرارت ۱۵۰۰ درجه را تحمل کند؛ این مواد نسوز نامیده میشود. نسوزهایی که در صنعت مصرف میشود، شامل نسوز سیلیکاتی شاموت، نسوز سیلیکات، منیزیم، سیلیسی و کربناتی و دیگر نسوزها هستند.
در این پژوهش براساس شیوه مطالعات کتابخانه ای و میدانی، داده های اولیه جمع آوری و به روش توصیفی – تحلیلی مورد تجزیه و تحليل قرار گرفته
و ترسیم هر گره آجری و پرکاربردترین آن در کتیبه سردرهای تاریخی مشخص شد. همچنین نقش های کتیبه های سردر این عناصر با ارزش، جهت الگوبرداری و تأثیر پذیری در طرح های سردر ورودی های ابنیه امروزی مستندنگاری گردید.
با نگاهی به ابعاد تاریخ و محتوایی، بیشتر به قابلیت تزئینی مناره ها در طبقه بندی طرح و نقوش و کتیبه ها میپردازد که هدف آن معرفی مناره ها از نقطه نظر فرم، ابعاد و اندازه،تفکیک تزئینات، انواع طرح ها و نقوش، کتیبه ها و خطوط نوشتاری است و درنهایت داده ها مورد تجزیه و تحلیل قرار میگیرد. با اشاره به این نکته که با دستیابی به شکل و محتوای کتیبه ها و نقوش به کار رفته در مناره ها، خصوصیات تزینی بناها به وضوح اشکار و امکان طبقه بندی و قیاس آن با یکدیگر فراهم میشود
دوشنبه ۲۳ خرداد ۱آجر یکی از مصالح مهم ساختمانی است که تولید و مصرف آن در ایران سابقه ی باستانی دارد .از بناهای مشهوری که در ساخت آن از آجر استفاده شده است میتوان به طاق کسری اشاره کرد. از آنجایی که منطقهی تاریخی دز فول در منطقه تمدن عیلام قرار دارد و پل ارتباطی بین النهرین و شوش بوده است مردمانش از دیر باز به روش های تولید و استفاده از آجر و آجرکاری در ساخت سازه آشنایی داشته اند و همراه در طول تاریخ نسبت به افزایش دانش و نحوه ی استفاده از آجر و آجرکاری در سازه خود در جهت پایداری و تزئینات آن اقدام نموده اند.
شنبه ۲۱ خرداد ۱معماری ایرانی در دوره ی معاصر تحت تاثیر عوامل متعددی از جمله تغییر روش ساختمانی سنتی مدرن خصوصا در بخش نماسازی دچار برخی تغییرات و تحولات ناخوشایند شد با گذشت زمان و روی کار آمدن مصالح جدید همانند سیمان و سنگ استفاده از اجرکه به عنوان ماده ی ببومی و قابل انعطاف محسوب میشود برای نماسازی کاسته شد و نماسازی به ویژه در ساختمان مسکونی اثر حاظر دچار نوعی آشفتگی و دگرگونی گشت از آنجا که نمای ساختمان ها نقشی بسیار پر اهمیت در نمایش و سیمای کالبدی فضای شهری افا میکنند بنابراین استفاده از مسائل بومی و مناسب و هماهنگ با معماری ایرانی در نماسازی میتواند کمک بسزایی در کاهش این آشفتگی داشته باشد
چهارشنبه ۱۸ خرداد ۱چند سده ی نخست دوران اسلامی ایران کتیبه های پرشماری در دست نیست شماری از این کتیبه ها یادگاری هایی است نقره شده بر سنگ های بناهای کهنی مانند تخت جمشید یا صخره های تنگ واروخ در فرارود و تنگ براق در زاگرس، مناره ها و شماری دیگری کتیبه بناهاست. در نوشتن کتیبه بناها کم و بیش همه ی مصالح معماری را به کار گرفته اند از سنگ و گچ و چوب گرفته تا آجر.
چهارشنبه ۱۱ خرداد ۱آجر، همواره مورد توجه طراحان نمای ساختمان بوده است.و از گذشته تابه حال جزو جذابترین و پرکاربردترین مصالح در ساختمانسازی و ساخت نمای ساختمانها بوده است. منتهی به دلیل عوامل جوی، امکان دارد سطح نما دچار لکه، شوره و نمخوردگی شود. .شوره، رسوب نمک های محل در آب است که در اثر تبخیر آب بر روی سطح دیوارهای بنایی باقی میماند.
سه شنبه ۱۰ خرداد ۱خشت و آجر متشکل از عناصری است که هریک مرتبتی در کیهان شناسی سنتی در نماد پردازی دارد از این طریق میتوان آن را از بنیان های نظری هنرسنتی برشمرد که تاثیر به سزایی در نما ساختمان دارد
دوشنبه ۹ خرداد ۱روند استفاده از خشت یا به اصطلاح آجر خام یا ناپخته، ایران یکی از کهن ترین کشورهای جنوب غرب آسیا است که در بقایای به دست آمده ی معماری از فرهنگ عتیقش از آن استفاده کرده است.
دوشنبه ۹ خرداد ۱
نوروروشنایی به ویژه نور خورشید از مهم ترین انرژی های خدادادی است که انسان همیشه از آن برای بهره بردن در ساختمان های که میساخت به ابتکارها و اختراع های بی شمار دست میزد.برای ورود نور به فضای ساختمان از پنجره و در استفاده کرد و در جایی که امکان احداث پنجره و در نبود که نور را به فضایی درونی هدایت کند، از نورگیرهایی که در سقف تعبیه میشد بهره گرفت. نورگیرو پنجره از مهم ترین بخش معماری ایرانی محسوب میشود
در سال 1394مرمت بنای دیوان خانه که متعلق به دوره ی زندیه یا به احتمال دوره قبل تر است، به نگارنده این اسطور سپرده شد
سیر تحول کوره ها و فنون تولید آجر با هدف تغییر فرمی شکل و ساختار آجر،روش های چیدمان و پخت انواع آجر، سوخت کوره ها، مواد و مصالح ساخت آجر تغییر و تحول داشته است
شنبه ۷ خرداد ۱مناره ها، به عنوان یکی از عناصر مهم در معماری اسلامی، علاوه بر عملکرد هایی که بدان ها نسبت داده شده است، از کاربرد آرایه تزیینی نیز بی بهره نیستند و غالبا با طرح ها و تکنیک های مختلفی از قبیل آجر، کاشی و... آراسته شده اند.
يكشنبه ۱ خرداد ۱امروزه با توجه به پیشرفت های متعدد در حوزه ی ساختمان سازی، مصالح ساختمانی نیز پیشرفت و رشد چشمگیری داشته است. در این میان سهم آجر نسوز بیشتر از انواع دیگر بوده است.
پنجشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱آجرسازی پیشینه ی بسیار تاریخی دارد،واستفاده از آن، از زمان پیشین رایج بوده است. سرپناه از آن ابتدا به صورت ساده و ابتدایی و به منظور ایجاد سرپناه و تنها به عنوان مصالح اصلی برای حفاظت در برابر عوامل جوی به کار میرفت.
دوشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱
دوره ی سلجوقی را میتوان دوران شکوفایی هنر آجرچینی در معماری اسلامی ایران دانست.
سقف های و گنبدهای آجرکاری شده ی مسجد جامع اصفهان از نمونه های بارز این هنر آفرینی هستند.
بقایای برجای مانده از شهر بلقیس یادگار استفاده ی بهینه و دقیق از یکی از قدیمی ترین مصالح معماری در ایران یعنی خشت است.
شنبه ۱۷ اردیبهشت ۱پیوند ناگسستنی کتیبه آجری با خط کوفی موضوعی است که برای مرمتگران و تاریخ دانان و محققین بناهای تاریخی بسیار واضح است. ولی شاید اکثر ایشان دلیل آن را همزمان بودن دوران استفاده ازاین خط با دوران شکوه نماهای آجری در معماری بدانند.
دوشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱
بنا بر نظر باستان شناسان،نخستین آجرهای شوش از آن دوره ی آغاز ایلامی هستند(حدود 3500 پ.م).
نگارش نخستین آجر نوشته ها از حدود 2250 پ.م آغاز میشود.
این نوشته ها تا حدود سال های 1300 پ.م به زبان سومری یا اکدی (اکدی کهن و بابلی کهن) هستند.
پیش از ظهور اسلام در ایران،معماری نشانه ای از اقتدار حاکمان و نمادی برای بازگوکردن تمایلات و آرمان های سلاطین و درباریان بود این درحالی است که ساخت سرپناه و ابنیه در طول تاریخ،بخشی از هویت هر تمدنی را به خود اختصاص داده وسهمی از پیشرفت جامعه را در اختیار داشته است.
پنجشنبه ۸ اردیبهشت ۱
کارخانه:اصفهان،منطقه صنعتی دولت آباد،خیابان بهارستان 46
فروش مستقیم کارخانه: 0314514 / 09133238443 / 09131020740
دفتر اصفهان:شیخ صدوق جنب پل میر
هماهنگی خدمات آجر و آجر های دکوراتیو و هلندی:09131020740
تمامی خدمات و محصولات این سایت، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه میباشند و فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است و هر گونه کپی برداری بدون اجازه کتبی پیگرد قانونی دارد