ساختمان سازی به روش صنعتی یا ساختمان سازی به روش سنتی

taj
aparatinstagramtwiterfacebook
۱۴۰۲/۷/۱۲ چهارشنبه
(1)
(0)

ساختمان سازی به روش صنعتی یا ساختمان سازی به روش سنتی

ساختمان سازی به روش صنعتی یا ساختمان سازی به روش سنتی

ساختمان سازی و تهیه مسکن به دلیل رشد جمعیت بسیار احساس می‌شود و این امر بسیار مهم هست که پروژه ها از حالت سنتی به روش های نوین ساخت و ساز صنعتی و انبوه سازی تغییر پیدا کنند. عواملی همچون ،مقاوم سازی، صرفه جویی در مصالح،  در کلیه مراحل ساخت و بهره برداری، عواملی همچون افزایش دوام و طول عمر ساختمان، به کارگیری مصالح با کیفیت، اجرای پروژه در زمان کوتاه، کاهش هزینه های ساخت و اجرا نظایر این ها جزء مزایای ساخت و سازهای صنعتی است. و همچنین مدیریت و برنامه‌ریزی دقیق در صنعت ساخت و ساز در پروژه های ساختمان سازی باعث می‌شود به صورت کامل و جامع به پایان برسند.

می توان ساخت و ساز را به دو صورت سنتی و صنعتی انجام داد. که در این مطلب به بررسی آن می‌پردازیم:

برای توصیف انواع ساخت‌های خطی در فرایند ساختمان‌ سازی از اصطلاح سنتی استفاده می‌شود.ساختار ساختمان‌ سازی سنتی یک ساختار متوالی است زیرا آغاز مرحله بعد در گرو تکمیل مرحله قبل است. ساختمان سازی از یک نقطه آغاز می‌شود.

در روش صنعتی ساخت و ساز به صورت موازی انجام و پیش می‌رود. که این امر باعث می‌شود پروژه با سرعت بیشتری انجام شود. مانند روش سنتی ساختمان سازی از یک نقطه آغاز می‌شود. اصلی‌ترین چارچوب‌ تشکیل دهنده روش های سنتی و صنعتی عبارتند از: برنامه‌ریزی، طراحی، گرفتن تاییدیه‌ها و آماده‌سازی محل ساخت.

 

تفاوت عمده میان روش ساخت و ساز سنتی و ساخت و ساز صنعتی وجوددارد که در زیر به بررسی آن می‌پردازیم:

  1. تفاوت در سرعت زمان عملیات ساختمان سازی:

تفاوت درسرعت اجرا و پایان پروژه یکی از اولین و مهمترین عواملی است که در اجرای پروژه های سنتی و صنعتی مطرح می‌شود. در واقع، انتخاب سیستم سنتی یا صنعتی زمان پایان رسیدن یک پروژه ساختمانی را تعیین می‌کند. اگر محدوده ی زمانی در پروژه های ساخت و ساز وجود نداشته باشد از شیوه های سنتی استفاده شود که بیش از حد لازم طول می‌کشد. به همین علت بسیاری از پیمانکاران به این روش علاقه ای نشان نمی‌دهند.

در روش ساخت و ساز صنعتی زمان اجرای کامل پروژه تا مقدار قابل توجهی کاهش پیدا می‌کند. زیرا بیشتر مصالح در کارخانه ها تولید و سپس تا محل پروژه منتقل می‌گردند.

  1. تفاوت در سرعت ساختمان سازی:

در روش سنتی تمام مراحل ساختمان سازی درگیری های زیادی هم در قسمت اداری و هم در تهیه مصالح وجود دارد. مصالح قدیمی تری در شیوه های سنتی استفاده می‌شود. ساخت و ساز به روش سنتی مانند حلقه های یک زنجیر باید یکی پس از دیگری کامل شوند که این خود، زمان پایان پروژه را افزایش می‌دهد.در مقابل، در ساختمان سازی به روش صنعتی، مصالح در کوتاه‌ترین زمان به محل پروژه منتقل می‌گردد تا برای نصب آماده شود. در حالی که کارگران در حال آماده سازی، فونداسیون و پی ریزی پروژه هستند.

  1. کیفیت در ساختمان سازی:

در شیوه‌های سنتی معمولا نظارت لحظه‌ای بر روی کار کارگران وجود ندارد. و نظارت بدین گونه است که مهندسی به نام مهندس ناظر پس از پایان یک مرحله، در محل حاضر شده و کیفیت ساختمان را برای رفتن به مرحله بعد تایید می‌کند. در کمال تاسف در برخی موارد یا ناظر تخصص کافی ندارد و یا در قبال رشوه تن به این کار می‌دهد. این در صورتی است که در روش صنعتی ساخت و ساز مهندسان و متخصصان به صورت لحظه ای کیفیت محصول را رسد می‌کند. در کنار این‌ها دستگاه‌ها و فناوری نیز در این مرحله از رقابت به کمک شیوه‌های مدرن آمده‌اند. وکارگران نیز مهارت و تجربه بسیار خوبی در ترکیب کردن مواد با یکدیگر و به دست آوردن ملات باکیفیت دارند. به‌این‌ترتیب می‌توان گفت که تمامی قطعات ساخته شده با استفاده از دستگاه‌های صنعتی کاملا یکدست هستند و درنتیجه فشار وارده بر آن‌ها در داخل ساختمان به‌طور یکنواختی تقسیم خواهد شد.

  1. حفظ محیط زیست

استفاده از شیوه‌های صنعتی در ساختمان‌ سازی باعث صرفه‌جویی در مصرف انرژی نیز می‌شود وبه دلیل استفاده از مواد و مصالح در ساختمان‌ سازی سنتی همواره خاک محیط ساخت ساختمانی دچار آسیب می‌شود. ساختار مواد و مصالح ساختمانی به‌گونه‌ای است که می‌تواند بر روی خاک و حتی آب یک محیط تاثیر منفی بگذارد. به همین دلیل اگر در پروژه‌های بزرگ مانند برج‌های چندطبقه از شیوه‌های سنتی استفاده شود، بدون شک محیط‌زیست آن منطقه آسیب زیادی خواهد دیددر کنار این‌ها دود و فضولات تولیدشده توسط ماشین‌آلات نیز کیفیت هوا را تحت تاثیر قرار داده و برای ساکنین نیز آزاردهنده هستند. از همه این‌ها گذشته آلودگی صوتی ناشی از ساخت ساختمان به شیوه سنتی تقریبا غیرقابل‌تحمل است.

 


ادامه مطلب...

  1. چه مصالحی در ساختمان سازی استفاده می‌شود؟

  2. تفاوت بین نوسازی و بازسازی ساختمان

نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر
menusearch
azarshinbrick.com
با ما در تماس باشید
در کمترین زمان پاسخگوی شما هستیم