نورپردازی یک تکنیک اروپایی است که با استقبال بسیاری روبرو شد و از بدو ورودش تا به کنون در سراسر جهان در حال استفاده است. بدون نور نمیتوان نمای ساختمان را در ساعات شب برجسته نمود. نورپردازی یک مسئله جدا ناپذیر است که اهمیت معماری ساختمان را تعیین میکند و در گذشته، این روش تنها برای ساختمانهای معروف و مکانهای تفریحی استفاده میشد. اما حالا استفاده آن گسترده زیادی پیدا کرده است و برای انواع ساختمانهای مسکونی، رستورانها، تالارها، بانکها و خانههای ویلایی و غیرویلایی بسیار استفاده میشود.نورپردازی نمای ساختمان در شهرهای مختلف دنیا گسترده و رایج شده است و طراحان با این روش میتوانند به طور قابل توجهی کیفیت تزئینی ساختمان ها را بهبود بخشد. نورپردازی یک تکنیک اروپایی است که با استقبال بسیاری روبرو شد. نورپردازی یک مسئله جدا ناپذیر است که اهمیت معماری ساختمان را تعیین میکند و در گذشته، این روش تنها برای ساختمانهای معروف و مکانهای تفریحی استفاده میشد. اما حالا استفاده آن گسترده زیادی پیدا کرده است و برای انواع ساختمانهای مسکونی، رستورانها، تالارها، بانکها و خانههای ویلایی و غیرویلایی بسیار استفاده میشود.اگر دیدگاه معماری را در نظر بگیریم، نماها مهمترین عناصر طراحی بیرونی هستند. دلیل اهمیت آنها همه این است که نماها طراحی کامل سازه را مشخص میکنند.علاوه بر این، برخی از عوامل به طراحی نما بستگی دارد. عملکرد صوتی، انتقال نور و بهره وری انرژی ساخت و ساز، طراحی بیرونی، ساختار و نماها تاثیر بسزایی در ظاهر ساختمان دارند. با نورپردازی نمای ساختمان، زیباتر، کلاسیک تر به نظر میرسد.
نورپردازی کل نمای ساختمان اصلا ضروری نیست.و باید براساس تقویت و برجستهسازی عناصر نما انجام شود که با کمک آن میتوان چهره ساختمان را به طور کلی تغییر داد. تنها لازم است قسمتهای مهم نمای ساختمان را نورپردازی کردو یعنی جاهایی که بیشترین تاثیر را در دید مخاطب میگذارند. رسیدن به چه چیزهایی را روشن کنیم؟ با یافتن قسمتهای اصلی نما به راحتی قابل دسترسی است. پیشنهاد میکنیم از قسمتهایی که کمترین انسداد دید را دارند و بیشترین تاثیر را در بیننده میگذارند، استفاده نمایید.چگونه نور پردازی ساختمان را روشن کنیم؟ برای رسیدن به این سوال باید سبک نورپردازی ایدهآل خود را انتخاب کنید. البته سبک نورپردازی باید متناسب با نمای ساختمان انتخاب میشود و علاوه برآن، در نظر بگیرید چه مدلی از نظر مخاطب جلب توجه بیشتری دارد. همچنین فراموش نکنید، ساختمان باید به یک نقطه عطف و جذاب جذاب شهر تبدیل شود.
نورپردازی به عنوان یک ایده استقبال کننده هم در نمای بیرونی ساختمان و هم در طراحی دکوراسیون داخلی از نظر همه افراد شناخته میشود که به روشهای مختلف قابل اجراست:
نمای ساختمان به صورت یکدست و بدون هیچ پستی و بلندی روشن میکند و به این صورت اجرا میشود که از یک نقطه مجاورت نمای ساختمان و هر زمان که نیاز داشته باشید از روشنایی استفاده میشود و در صورت عدم نیاز نورپردازی را خاموش نگه میدارید. یکی از مزایای این روش عدم نیاز به سیم کشی و استفاده از ابزارهای خاص است.
از نورپردازی منطقهای برای اینکه نما به صورت جذاب و فوق العاده در ذهن بیننده ثبت شود استفاده میشود.مناطقی مانند پنجرهها، ستونها و بالکن ها جزء نقاطی است که در این روش نورپردازی مورد تاکید قرار میگیرد
اگر دوست دارید علاوه بر زیبایی خاص، روشنایی فضا هم تامین شود، از نورپردازی محوطهای استفاده کنید. این نوع طراحی در افزایش زیبایی محوطه ساختمان و ظاهر کلی آن بسیار تاثیرگذار است که با کمک چراغهای پارکی یا دیواری اجرا میشود. همچنین در ایجاد حس امنیت و بهره مندی از فضا بسیار تاثیرگذار است.
رایجترین آنها لامپهای LED است که با طول عمر بسیار بالا نصب میشوند. جایگاه بسیار مهمی در شرکت طراحی داخلی و ساختمانسازی دارند. اما برای ساختمانهای بلندتر از چراغهای جت واشر استفاده میشود که پرتاب نور بالایی دارند و نور را به صورت خطی ایجاد میکند.امروزه از انواع لامپ برای نورپردازی ساختمان استفاده میشود که رایجترین آنها لامپهای LED است که با طول عمر بسیار بالا نصب میشوند و جایگاه بسیار مهمی در شرکت طراحی داخلی و ساختمانسازی دارند.
نورپردازی ساختمانها چند طبقه معمولا با ایدههای مدرن و جدید ارائه میشود و زیبایی طرح آن هر فردی را به خود خیره میکند. اما علاوه بر نورپردازی، جنس و نوع مصالح هم بسیار اهمیت دارد و استفاده درست از این دو مورد باعث ارتباط بیشتر نورپردازی با نمای ساختمان و زیبایی منحصر به فرد آن میشود.برای نورپردازی ساختمانهای بلند و چند طبقه میتوان از مدل کلی و یا تنها قسمتهایی از نما استفاده کرد.
نورپردازی در نمای ویلا به عنوان یک فاکتور مهم و تاثیرگذار در زیبایی آن شناخته میشود و باعث زیبایی بیشتر و لوکس نشان دادن نمای ویلا میشود. همچنین در افزایش امنیت ورودی اصلی و فرعی ویلا بسیار تاثیرگذار است. این ایده در سبکهای مختلفی قابل اجراست، تنها کافی است مشخص کنید از چه سبکی بیشتر خوشتان میآید و مناسبتر طراحی نماست. به عنوان مثال، برای نماهای سبک مدرن روشنایی عمومی یا خطی بسیار مناسب است؛ طوری که جذابیت آن را دوچندان میکند.
نورپردازی در نمای برج نشان دهند پیشرفت تکنولوژی و جذابیت بناست که با تجهیزات حرفهای انجام میشود. حضور این خلاقیت، انعطاف پذیری طراحان را نشان میدهد و علاوه بر این مزایای بسیاری دارد. مانند جذابیت چند برابری برج، قابل تشخیص بودن از دور دستها و بلندتر نشان دادن آن. معمولاً برای نورپردازی نمای برنج از چراغهای خطی و چراغهای LEDهای جهت دار استفاده میشود.
نورپردازی نمای ساختمان کلاسیک باید با هدف خاصی اجرا شود و استفاده از منابع نوری بیش از حد جذابیت ساختمان را کاملا از بین میبرد. برای انتخاب باید به المانها و جزئیات نمای کلاسیک توجه کنید. با در نظر گرفتن هدف، شکوه معماری کلاسیک بیشتر درک میشود و ستونها بلندتر و جذابتر به نظر میرسد.
هدف از نورپردازی نمای ساختمان اداری مشخص کردن ورودیها و خروجیها و خاموش و روشن نشان دادن برخی فضاهاست. با کمک این ایده به راحتی کاربر را تشخیص میدهد از چه نواحی تردد کند و چه نواحی غیرقابل استفاده است.نورپردازی در نماهای ساختمان اداری بسیار اهمیت دارد و باید با هدف و برنامه ریزی اجرا شود. در غیر این صورت اصلا کاربردی نخواهد بود.
نحوه استفاده از این روش با توجه به کاربرد بنا مشخص میشود. همان طور که میدانید، امروزه ساختمانهای مختلف با موضوعات متفاوت در سطح شهر وجود دارد که طراحی نمای ساختمان و نورپردازی هر یک با یکدیگر متفاوت است. به عنوان مثال، برخی نماها نیاز به نورپردازیهای متعدد با شدت نور زیاد ندارند و در صورت عدم توجه به نوع کاربری، نمایش ساختمان در سطح شهر فضای پر نور و خیرهکنندهای ایجاد میکند که نه تنها هیچ فایدهای ندارد، بلکه باعث آزار مردم شهر خواهد شد و آسایش کاملا از بین میرود.
نورپردازی در نمای ساختمان مدرن نقش بسیار مهمی را ایفا میکند که با استفادهاز آن میتوان نگاه کاربر را به نمای ساختمان منعطف کرد و ارزش معماری را برای او تعریف نمود. به طور کلی، برای ساختمانهای طراحی شده به سبک مدرن از دو روش نورپردازی داخلی و بیرونی استفاده میشود. اما مهمترین مزیتی که نورپردازی برای ساختمان مدرن دارد، امکان اجرا در کمترین هزینه است. به راحتی میتوان با انتخاب لامپهای متناسب یک نورپردازی سازگار با معماری ایجاد نمود؛ در حالی که موضوع بهینه سازی مصرف انرژی کاملاً رعایت شود.
لامپهای مختلف برای نورپردازی وجود دارد که از جمله رایج ترین آنها در موارد زیر نام برده شده است:
پروژکتور LED
پروژکتور وال واشر
چراغ دیواری
ریسه LED
نئون فلکسی ۲۲۰ ولت نما
چراغهای پروژکتور LED را میتوان برای سطح کلی نمای ساختمان استفاده کرد تا نما از فاصله دور هم قابل تشخیص باشد. پروژکتور وال واشر هم برای فضای بیرونی کاربرد و بیشتر جنبه حفاظتی دارد. چراغهای دیواری هم بیشتر برای ساختمانهای مدرن استفاده میشود که به مشخص نمودن قسمتهای برجسته نمای ساختمان بسیار کمک میکند.
هزینه نورپردازی برای نمای ساختمان با توجه به ویژگیهای مختلف نوع نورپردازی مشخص میشود. اما به طور کلی، هر چقدر جذابیت نورپردازی بیشتر باشد، مطمئناً هزینه و ارزش این روشهای زیباسازی بیشتر خواهد بود. یکی از عوامل مهم تاثیرگذار روی هزینه تعداد طبقات ساختمان است. همچنین مدل نمای ساختمان هم تاثیر بسیار زیادی روی هزینه دارد.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |
کارخانه:اصفهان،منطقه صنعتی دولت آباد،خیابان بهارستان 46
فروش مستقیم کارخانه: 0314514 / 09133238443 / 09131020740
دفتر اصفهان:شیخ صدوق جنب پل میر
هماهنگی خدمات آجر و آجر های دکوراتیو و هلندی:09131020740
تمامی خدمات و محصولات این سایت، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه میباشند و فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است و هر گونه کپی برداری بدون اجازه کتبی پیگرد قانونی دارد