بتن ها براساس مقاومت فشاری، خواص کارایی، نوع کاربردشان و … تقسیم بندی شود. انواع مختلفی از بتن وجود دارد که هر کدام براساس نیازها و شرایط کاری متفاوتی مناسب هستند. و براساس روش ساخت، مصالح به کار رفته، طرح اختلاط، محل کاربرد و … از همدیگر متمایز میشوند. که هر کدام از این بتن ها خواص و کاربردهای مخصوص به خود را دارند. انواع مختلفی از آن است که هر کدام برای شرایط کاری و نیازهای متفاوتی مناسب هستند.
انواع بتن عبارتند از:
همانگونه که از نام بتن معمولی مشخص است، که یکی از متداول ترين نوع بتن است و دارای سنگدانه های با وزن معمول و متعادل است
بتن معمولی دارای خصوصیات ویژه ای است که در اینجا به دو مورد از آنها اشاره میکنیم:
زمان گیری این بتن بسته به رطوبت اتمسفر، نرمی سیمان و ... است که زمانی بین30 تا 90دقیقه است. بتن معمولی چسبناک تر است و به همین دلیل جاری شدن و بتنریزی آن بسیار دشوارتر است. به چسبناک بودن معمولاً از افزودنیهای روانکننده برای این نوع بتن استفاده میکنند.
مخلوط سیمانی است و معمولاً برای سنگفرش و کفپوش استفاده میشود. و در سازه ساختمانی یکی از مهمترین عناصر است. کاربرد آن هم در بخشهایی از ساختمان است که به مقاومت کششی احتیاج نیست. از طرفی این بتن به عنوان سپر برای بتن مسلح در برابر تماس مستقیم با خاک و آب عمل میکند. بر روی سطح خاک گذاشته میشود.
بتن مسلح ماده ای است که از ترکیب بتن و میلگردهای تقویت کننده حاصل میشود. درانواع بتن مقاومت کششی و شکل پذیری نسبتاً پایین بتن با گنجاندن آرماتورهایی با مقاومت کششی یا شکل پذیری بالاتر جبران میشود. آرماتور میلگرد فولادی است و به صورت غیرفعال در بتن تعبیه میشود. کشش بتن به عنوان یک تکنیک برای تقویت بتن استفاده میشود. در واقع هدف از بتن آرمه، واگذاری نیروهای کششی بتن به میلگردها است تا به این ترتیب نیروهای کششی به بتن وارد نشده و سبب ترکخوردگی و در نهایت پکیدن بتن نشود.
معمولاً در عضوهایی است که تحت تاثیر خمش است مانند: تیرها، دال و نیز میتوان در عضوهایی تحت تاثیر کشش هستند.
کاربرد بتن پیش تنیده معمولاً در عضوهایی است که تحت تاثیر خمش است مانند : تیرها، دال ها، دیوارهای حائل و ستون ها. ولی میتوان از بتن پیش تنیده در عضوهایی که تحت تاثیر کشش هستند مانند : لوله ها، مخازن آب و غیره نیز به نحو مطلوب استفاده نمود.
در مناطق لرزه خیز اتصالات بین قطعات پیش ساخته بسیار اهمیت بالایی دارد. به همین علت اتصالات در ساختمانهای بتنی پیش ساخته باید برای انتقال نیروهای طراحی با جزئیات دقیق مطابق با ضوابط آئیننامههای معتبر طراحی شوند.
رایجترین متریالهای استفاده شده در تولید بتنهای سبک دانه مواد مصنوعی مانند روباره کوره بلند آهن، رس، خاکستر بادی و شیل هستند. دانههای سبک وزن میتوانند از طریق مختلفی به دست آیند. انواع دانههای سبکوزنی که در ساخت و تولید بتنهای سبک دانه مورد استفاده قرار میگیرند باید وزن مخصوص کمتر از ۱۱۲۰ کیلوگرم بر متر مکعب داشته باشند.
موادی مانند فولاد، چدن و سولفات باریم جایگزین شن و ماسه برای ساخت انواع بتن سنگین ترکیب آن میشود. به همین دلیل بتن سنگین نسیت به بتن های معمولی حدود 2 برابر سنگینتر است. به همین علت وزن زیاد باعث شده که این نوع بتن دربه عنوان بتن سنگین مشهور شود.هزینه ساخت آن نسبت به سایر بتن ها افزایش پیدا میکند.
اگر وزن مخصوص بتن ها کمتر از kg/m3 1750 باشد، بتن سبک یا بتن گازی اطلاق میشود. وزن مخصوص بتن هوادار با استفاده از افزودنیه مخصوص بنام پودر آلومینیوم و سیلیس بسیار کاهش پیدا کرده است.در واقع معیار وزن پایین است که بتن سبک را از سایر بتن ها متمایز کرده است.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |
کارخانه:اصفهان،منطقه صنعتی دولت آباد،خیابان بهارستان 46
فروش مستقیم کارخانه: 0314514 / 09133238443 / 09131020740
دفتر اصفهان:شیخ صدوق جنب پل میر
هماهنگی خدمات آجر و آجر های دکوراتیو و هلندی:09131020740
تمامی خدمات و محصولات این سایت، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه میباشند و فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است و هر گونه کپی برداری بدون اجازه کتبی پیگرد قانونی دارد