انواع شیشه در ساختمان سازی

taj
aparatinstagramtwiterfacebook
۱۴۰۱/۱۱/۲۷ پنج شنبه
(0)
(0)

انواع شیشه در ساختمان سازی

انواع شیشه در ساختمان سازی

کاربرد انواع شیشه در صنعت ساخت و ساز

مواد اولیه جهت تهیه انواع شیشه سیلیس، کربنات دو سود و سنگ آهک است. که با یکدیگر مخلوط شده و با درجه حرارت بسیار بالا ذوب می‌شوند .شیشه ماده ای سخت و انعطاف ناپذیر است که ماهیت شفاف و شکننده ای دارد اما در برابر زنگ زدگی و مواد شیمیایی نظیر اسیدها و بازها مقاوم است. باید با توجه به ویژگی های مانند: استحکام، زیبایی، عایق صوتی، امنیت و …. شیشه را در نظر بگیرید. برای انتخاب نوع شیشه، لازم است ابتدا محل نصب آن را در نظر بگیرید.

شیشه فلوت

شیشه فلوت یا شیشه خام شیشه‌ ای بدون موج، صاف و تخت است. که بعد از بیرون آمدن شیشه از کوره برای صاف و مسطح شدن و ضخامت دار شدن آن، شیشه را در حوضچه مذاب قلع، غوطه ور می‌کنند تا تبدیل به شیشه فلوت می‌شود. که با انجام یک فرآیند حرارتی بر روی این نوع شیشه، شیشه سکوریت به دست می‌آید. که امروزه در صنعت نمای ساختمانی بیشترین کاربرد را دارد. که با ضخامت های متفاوتی بین 2 تا 20 میلیمتر ساخته می‌شوند. هنگام ساخت این نوع شیشه، زمانی که دمایی حدود 1600 سانتی گراد دارد، آن را در داخل استخری از قلع شناور می‌کنند تا سطحی کاملا صاف و یکدست پیدا کند.

 

ویژگی های شیشه فلوت:

  • دارای سطحی بسیار صاف و صیقلی بوده به همین دلیل برای ساخت آیینه کاربرد بسیاری دارد.
  • این محصولات به عنوان شیشه های خام و سکوریت نشده به واسطه عملیات های حرارتی و اضافه کردن لایه های محافظ در مراحل بعد به شیشه هایی در مدل های دیگر تبدیل می‌شوند.
  • ضخامت این شیشه بین 2 تا 25 میلی متر می‌توان تولید کرد، اما در بیشتر اوقات ضخامت های آن بین 4 تا 8 میلیمتر فرآوری و استفاده می‌شوند.
  • نسبت به سایر شیشه ها مقرون به صرفه تر است.

شیشه پیرکس (ضد حریق)

نام دیگر شیشه پیرکس شیشه ی بوروسیلیکات است. از این نوع شیشه معمولا در ساخت ظروف آشپزخانه یا آزمایشگاه، درب فر، شیشه بخاری و سایر محل هایی که در معرض حرارت مستقیم می‌باشند، استفاده می‌شود.

 

ویژگی های شیشه پیرکسی:

  • مقاوم در برابر حرارت
  • مقاوم در برابر ضربه، حمله و دزدی
  • عایق صدا
  • مقاوم در برابر پرتاب قطعه‌های شکسته شیشه

شیشه سکوریت یا میرال

از شیشه سکوریت یا میرال می‌توان در صنعت های مختلف استفاده کرد. از شیشه سکوریت یا میرال در صنعت خودروسازی برای شیشه های خودرو استفاده می‌کنند اما شیشه جلو خودرو باید از جنس لمینت باشد. همچنین در ساخت و ساز کاربرد بسیاری دارند به خصوص برای محیط هایی که به شیشه بزرگ و بدون قاب نیاز دارند.و در لوازم خانگی، به دلیل مقاومت این نوع شیشه در برابر حرارت از آن برای شیشه بخاری، درب شیشه ای هود، درب فر، درب ماکروفر، سینک ظرفشویی، گازهای شیشه ای و ... استفاده می‌کنند.

شیشه میرال در صورت شکستن به قطعات بسیار ریز غیر برنده ای تبدیل می‌شود که اصلا خطرناک نیستند. ایمنی و مقاومت بالای این نوع شیشه سبب شده است تا کاربرد شیشه سکوریت در صنایع بسیار افزایش پیدا کند.در ساخت شیشه های سکوریت از فرآیند حرارتی استفاده می‌شود که باعث افزایش مقاوت و استحکام این نوع شیشه می‌شود. در این عملیات ابتدا شیشه تا 700 درجه سانتی گراد حرارت داده شده و سپس تحت شرایط خاصی به سرعت سرد می‌شود. که این تغییر دمای ناگهانی، باعث شوک به شیشه می‌شود شیشه میرال حدودا 3 تا 5 برابر مقاوم تر از شیشه های معمولی باشد.

 

ویژگی های شیشه سکوریت یا میرال:

  • ایمنی بالای شیشه سکوریت

  • مقاومت دمایی شیشه سکوریت

  • تنوع بالای طرح و رنگ شیشه سکوریت

انواع شیشه رنگی

از آنجایی که رنگ ها می‌توانند بر روی سلامت روان نیز تاثیر گذار باشند، استفاده از شیشه های رنگی تنها به منظور زیبایی بخشیدن به محیط نیست و کاربرد های روانشناسی نیز دارد.شیشه های رنگی معمولا در ضخامت های 6 میل، 8 میل، 10 میل، 12 میل، 14 میل، 18 میل و 20 میل تولید می‌شود. این نوع شیشه ها معمولا کلاسیک هستند و برای خانه های که حریم خصوصی در آنها بسیار رعایت می‌شود بیشتر استفاده می‌شود. شیشه های رنگی با دو روش ساخته می‌شوند. در روش اول برای ساخت شیشه رنگی، شیشه معمولی و بی رنگ را درون مذابی از شیشه رنگی فرو برده و از این طریق آن را رنگی می‌کنند. و در روش دیگر هنگام ساخت شیشه، برخی مواد شیمیایی به مصالح اولیه آن اضافه می‌شود که شیشه را به رنگ های مختلفی در می‌آورد.

 

ویژگی های شیشه رنگی:

  • انتشار دادن نور رنگی در محیط و تأثیرات روان شناختی با
  • برخلاف نوع شفاف و بی رنگ آن می‌توانند دید را مختل کنند.
  • جذب صداها و جلوگیری از انتقال آن میان محیط های دو طرف شیشه
  • کاهش نور و گرمای ورودی به محیط داخلی

شیشه دوجداره

امروزه استفاده از شیشه‌های دوجداره به ویژه در نمای خارجی ساختمان‌ها بسیار مرسوم شده است. با توجه به اجباری بودن نصب پنجره‌های دوجداره در ساختمان‌ها تازه‌ساز هر روز شاهد استفاده بیشتر از شیشه‌های دوجداره به عنوان نمای ساختمان‌ها هستیم. نام دیگر این شیشه شیشه چند جداره یا مضاعف نیز است، که عایق حرارت و صدا است. این شیشه از دو یا چند لایه شیشه تشکیل شده که فضای خالی بین هر لایه شیشه، هوا و یا گازهای بی اثری مانند آرگون و کریپتون قرار می‌گیرد. این گاز ها فشاری تقریبا برابر با هوای خارج دارند علت عایق بودن شیشه های دوجداره، همین فضای خالی پر شده با گاز یا هوا است. شیشه برنز و دودی، دو نوع از پرکاربردترین شیشه‌های دوجداره برای پنجره‌ها هستند که معمولا با یکدیگر اشتباه گرفته می‌شوند.پرطرفدارترین نوع شیشه دوجداره برای نمای ساختمان‌ها و پنجره‌ها، شیشه‌های دودی هستند. البته باید توجه داشت که دو نوع شیشه تیره‌رنگ وجود دارد.

 

ویژگی شیشه دوجداره:

  • ذخیره انرژی

  • کاهش میزان صدا در خانه
  • افزایش امنیت
  • ارزش ملک شما افزایش می‌یابد

 

شیشه رفلکس

شیشه ای است که به عنوان یکی از شیشه های پرطرفدار بازار است تنوع رنگی و مزیت های موجود در شیشه رفلکس باعث شده است.این شیشه به عنوان یکی از اولین انتخاب ها برای پنجره در نظر گرفته شود.البته این شیشه تنها در پنجره استفاده نمی‌شود در برخی از موارد از شیشه رفلکس برای بالکن استفاده می‌شود و حتی لقب شیشه رفلکس بالکن نیز به آن داده می‌شود.شیشه رفلکس، بازتابنده یا انعکاسی، نوعی از شیشه ها است که دارای پوشش منعکس کننده می‌باشند. این پوشش قادر است تا نور و حرارت را انعکاس داده و از این طریق تصاویر اطراف را بازتاب کند.

 

ویژگی های شیشه رفلکس:

  • با توجه به رنگ بندی متنوع شیشه رفلکس می‌توان ظاهر زیبا برای ساختمان را ایجاد کرد.
  • بازتاب نور مستقیم آفتاب و کاستن از میزان گرمای ورودی به فضای داخلی ساختمان‌ها در تابستان است.
  • این شیشه در میزان نور و انرژی مورد نیاز برای یک مکان خاص تأثیر می‌گذارند، و همچون آینه عمل می‌کنند. بخشی از نور که از شیشه عبور می‌کند باعث می‌شود که فرد بیرون را به آسانی ببیند.
  • شیشه‌های رفلکس میزان ورود اشعه رادیواکتیو و حرارت را کاهش می‌دهند.

شیشه ضد گلوله

به صورت کلی هرچه ضخامت و تعداد لایه های شیشه ضد گلوله بیشتر باشد، توانایی آن برای جذب انرژی گلوله بالاتر می‌رود. شیشه های ضد گلوله در صورتی که گلوله به سمت این نوع شیشه ها شلیک شود، به جای خرد شدن، مانع از عبور آن می‌شوند. شیشه ضد گلوله را با استفاده از چندین لایه شیشه و پلی کربنات می‌سازند و به کمک طلق های پلیمری امنیت آن را تقویت می‌کنند.

 

ویژگی های شیشه نشکن:

  • طول عمر بسیار زیاد بدون کدر شدن

  • لایه ای پی وی بی بدون رنگ و دارای شفافیت بالا

  • قابلیت تولید در طرح ها و ابعاد مختلف و همچنین مدل های صاف و خم

  • کیفیت دید خوب و عدم وجود انحنا و موج روی سطح آن

انواع شیشه لمینیت

شیشه لمینیت از قرار گرفتن چند لایه شیشه تخت روی هم ساخته می‌شود. که با استفاده از لایه های PVB به یکدیگر متصل شده اند. شیشه لمینیت یا چند لایه، در برابر عبور صدا عایق است و در برابر نفوذ اشعه مقاوم هستند.

 

ویژگی های شیشه لمینت

  • از خطرات احتمالی ازجمله آتش‌سوزی و زلزله نیز می‌توان با شیشه های لمینت جلوگیری کرد.

  • علاوه با توجه به مهم بودن آلودگی صوتی در شهرهای بزرگ برطرف کردن این موضوع نیز می‌تواند برافزایش ایمنی این نوع شیشه‌ها، می‌توان به عایق بودن آن‌ها در برابر صدا نیز اشاره کرد.

  • تلق بکار رفته در این محصول باعث کنترل اشعه ماورای بنفش نیز می‌شود. در شیشه لمینت های تولید شده، با افزایش ضخامت لایه میانی، میزان عایق بودن این شیشه‌ها در برابر اشعه ماورای بنفش افزایش می‌یابد که این امر نقش بسزایی در حفظ سلامت افراد داخل منزل داشته و مانع از کاهش تدریجی رنگ فرش‌ها و مبلمان توسط نور خورشید می‌شود.

 

نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر
menusearch
azarshinbrick.com