تفاوتهای معماری گذشته وحال

taj
aparatinstagramtwiterfacebook
۱۴۰۱/۹/۶ یکشنبه
(3)
(0)

تفاوتهای معماری گذشته وحال

تفاوتهای معماری گذشته وحال
معماری گذشته برگرفته شده است از هنر ایرانی و ذوق ایرانی و یک معماری کاملا پارسی و زیبا بوده است. و دارای سادگی و زیبایی به سزایی بودند
معماری امروزی الهام گرفته شده است از و برگرفته شده از معماری پایه عرب است. اما در عین حال باز می‌توان ذوق و هنر ایرانی را در این ساختمان ها مشاهده کرد. و از نظر سازه بسیار مطمئن است.
ما باید امروزه به معماری اصیل ایرانی از هنر ذاتی که در وجود خود داریم استفاده کنیم.ما باید ساختمان های خود را امروزه مانند معماری پیش از هجوم اعراب به ایران باز گردانیم

فهرست مطالب:
بدنه ی این ساختمان با چوب های گردو یا بلوط مسلح شده و تیر سقف ها نیز از جنس چوب بوده اند و این ساختمان فاقد اسکلت بوده اند. در برخی موارد سقف ساختمان را با کاه گل ساخته می‌شد تا از نفوذ رطوبت جلوگیری کند و در برخی اوقات سقف این بنا مانند شیروانی بوده، دیوار های ساختمان قطور بوده و جنس آن اغلب از سنگ یا خشت خام با رو کشی از گل یا کاه گل بودند که وزن ساختمان را به زمین انتقال می‌دادند. که در بیشتر اوقات این دیوار تا 60 سانتی متر گزارش شده است.
بیشتر این بنا ها برای 100 الی 150 سال پیش هنوز سالم به جا مانده است عمارت های بزرگ دارای طاق های بسیار زیبا که با دهانه های عریض و بدون هیچ اسکلت نگهدارنده مانند میلگرد بوده اند و فقط با مصالحی مانند سنگ و خشت و آجر ساخته شده اند. این عمارت مخصوص اشراف ساخته شده اند.
در نوع ساخت و انتخاب مصالح هر چقدر هم قدیمی و فاقد اطمینان باشد اگر توجه و دقت باشد ممکن است بهتر از ساخت بی دقت و بدون ذوق با مصالح جدید و مدرن امروز است.
 
حداکثر ضخامت اسکلت بنایی دیوار های باربر 30 تا 35 سانتی مترو دیوار های پارتیشن بین 10 تا 15 سانتی متر است. ضخامت در اسکلت فلزی بسیار کمتر است و بیشتر ار نوع آجر سفالی سبک و ماشینی استفاده می‌شود.
ساختمان های جدید امروزی دارای سازه هایی محکم و منحصر به فرد هستند.
پروژه های عظیم خلیج فارس دارای سازه های بتنی، فلزی، بنایی و ... هستند که بسیار منحصر به فرد هستند سازه های ساختمان با قالب های رونده بتنی قالب گیری شده اند. در ساختمان های امروزی دیوار به دو دسته باربر و غیر باربر تقسیم می‌شوند. برای ساختن دیوار از مصالح : آجر،بلوک بتنی و… استفاده می‌شود در واقع استفاده از فلز و بتن باعث استحکام و طول عمر ساختمان را افزایش داده اند. ستون های فلزی و بتنی ،نقش مهمی در سازه های جدید ایفا می‌کنند.
تزیینات ساختمانی قدیمی به خصوص عمارت ها جنبه روحانی داشته و بر پایه نمادین بوده است.بیشتر طاق های استفاده شده بر سر ورودی یا داخل عمارت به صورت قوسی، مربع، دایره و... میزدند که بسیار انسان را مجذوب خودش می‌کنددر ساختمان ها ی قدیمی تزیینات در عین سادگی،زیبایی فوق العاده ای داشتند.تزیینات در این ساختمان ها به خصوص عمارت ها بر پایه نمادین بوده و جنبه روحانی داشتند.پنجره های ساخته شده در ساختمان های قدیمی ارسی هستند که شیشه های رنگی استفاده شده در آن نور صبگاهی را به درون عمارت پخش میکند.کتیبه استفاده شده در های ورودی با طرح های زیبا از جنس چوب و دارای کتیبه بر زیبایی داخلی و بیرونی اثر می‌گذارد.
معماری خانه ها در گذشته
اصولا هر انسانی ساختمانی لوکس و زیبا را می‌پسندد در ساخت و سازه های معماری امروزه تزئینات و دکوراسیون داخلی نقش مهمی را ایفا می‌کنند.که به چند مورد اشاره می‌کنیم:
۱-نور:
ورودی ساختمان ها با استفاده از نور در کنار سقف کاذب جلوه زیبایی به ساختمان ها می‌بخشد و با دیدن آن انسان بیشتر جذب دیدن آن می‌شود. نور پردازی در سالن های پذیرایی، لابی هتل و مجتمع تجاری تاثیر دارد.
۲-مبلمان:
برای شکل دهی به فضا مبلمان تاثیر بسزایی دارد و اگر مبل مناسب با فضا انتخاب کنیم زیبایی خاصی به نما می‌دهد.
تاثیرمبلمان در معماری حال
نمای خارجی ساختمان می‌توان از آجرنما، سنگ، سرامیکو... استفاده نمود. و فضای داخلی را می‌توان از نقاشی ،کاغذ دیواری،بلکا،کنیتکس،ترکیبات چوب و سنگ،دیوار پوش ها و… استفاده نمود.
نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر
menusearch
azarshinbrick.com