با انواع خاک برای ساخت و ساز آشنا شوید

taj
aparatinstagramtwiterfacebook
۱۴۰۱/۹/۸ سه شنبه
(3)
(0)

با انواع خاک برای ساخت و ساز آشنا شوید

با انواع خاک برای ساخت و ساز آشنا شوید
هنگامی که نیروهای همچون باد، آب و واکنش نمک بر روی سنگ ها وارد می‌شوند، به قطعات کوچکتر تقسیم می‌شوند و خاک را تشکیل می‌دهند.
یک خاک مناسب شامل ۴۵٪ مواد معدنی مانند: خاک رس، سیلت و ذرات شن و ماسه ۵% ماده آلی و ۲۵٪ آب و هوا است. گونه های مختلفی از بافت خاک وجود دارد و با هم بسیار تفاوت دارند. بافت و خواص خاک در یک منطقه با بافت خاک منطقه دیگر، متفاوت است.
 
انواع خاک ها:
خاک ها انواع مختلفی دارند که براساس اندازه و جنس آن تقسیم بندی می‌شوند.
در ادامه هریک از خاک های نام برده شده را توضیح می‌دهیم.
یکی از مهم ترین خاک ها خاک های رسی است.خاک رس، به عنوان یک خاک فرسوده از سنگ در که درصنعت ساختمان استفاده می‌شود. خاک رس تشکیل یافته از سنگ آذرین و همین طور دگرگون است.یکی از ویژگی های خاک رس این است که نسبت گنجایشی که دارد می‌تواند 8 برابر آب را نسبت به خود جذب کند.
در رابطه با قسمت داخلی و شیمیایی خاک رس، باید نسبت مواد را در نظر داشت. مواد کاربردی در شکل گیری خاک رس، اسید قلیایی و غیر قلیایی، هیدروکسات آلومینیوم است.
طبق شواهد به دست آمده خاک های رسی در محیط به رنگ سرخ دیده می‌شوند. در گذشته از این خاک برای آب بندیبام ها استفاده می‌کردند.
خاک لای جزء یکی از خاک های ریزدانه و دارای نوع های متفاوتی است و خاصیت خمیری شکل دارد. دانه های ریز تشکیل دهنده این خاک عبارتند از دانه کوارتز و ذرات پولکی شکل که از متلاشی شدن کانی های میکادار تشکیل شده است. به این نوع خاک ها آرد سنگ می‌گویند. بافت خاک لای از 12 درصد رس و بیشتر از 80 درصد لای تشکیل شده است.
 
اساساً ماسه از سنگ هایی تشکیل شده اما یکی از مواد اصلی ماسه سیلیکا است که در یک چهارم پوسته ی زمین یافت می‌شود سنگ های موجود در ماسه درگذر زمان خرد و فرسوده شده و به مرور به ذرات ریزتری تبدیل شده اند.
جاهای که میتوان از ماسه استفاده نمود:
زیر سازی و بتن سازی ساختمان ها
چیدن دیوار های آجری و سنگ بلوکی هم از ملات ماسه و سیمان
موزائیک کاری ،کاشی کاری و انواع پوشش های کف ،سقف و دیوار ها ایجاد و ساخت آسفالت و.....
همانطور که گفته شد پر مصرف ترین ماده در صنعت ساخت و ساز ماسه است. بنابراین جزوء منابع محدود به حساب می‌آید و تا آینده موجودی آن به اتمام می‌رسد. بنابراین باید با آن به عنوان یک منبع ارزشمند رفتار کرد و اسراف آن را به حداقل رساند.
 
دلیل وجود رنگ های مختلف ماسه
در بسیار موارد ماسه ی که خریداری می‌کنید به رنگ زرد یا نارنجی است. در برخی موارد ماسه ی در دسترس به رنگ قرمز است. که حاوی مقدار زیادی اکسید آهن است. که ممکن است باعث شود رنگ ملات تغییر کند
ماسه ساختمانی
سه نوع ماسه ی ساختمانی وجود دارد:
  1. ماسه ی رودخانه ای
  2. ماسه ی تراز
  3. ماسه ی اندودی
  4. ماسه ی بنایی
  5. ماسه ی آجرچینی
 
ماسه ی ساختمانی دانه بندی بسیار کوچکی دارد به همین علت نرم تر است. ذراتی که در ماسه ساختمانی موجود است به مراتب گردگوشه تر و نرم تر است.
 
ماسه ساختمانی در موارد زیر استفاده می‌شود:
  1. اندودکاری
  2. کار بنایی
  3. آجرچینی و بلوک چینی
  4. تراز کاری
 
نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر
menusearch
azarshinbrick.com